Zingende Essentie

‘Zingende Essentie’ is een stemcursus waarin we gedurende 8 weken ‘op reis’ gaan.  We gaan op verkenning naar wat we in onszelf tegenkomen, op het moment dat we onszelf tot expressie brengen met onze eigen stem. Dat deel van ons, onze keel, wat zich zo vaak afgeknepen voelt terwijl het er enorm naar verlangt om zich vrij te uiten.

Er zit veel beladenheid op ‘de stem’. Velen van ons kennen situaties in het leven waarin we ‘de mond gesnoerd’ zijn (figuurlijk). Situaties waarin onze woorden niet gehoord werden. Waarin we belachelijk werden gemaakt als we een liedje zongen of wanneer er over onze grenzen werd gegaan omdat de ander onze waarheid niet kon ontvangen. Als gevolg daarvan zijn we ons gaan inhouden. Terwijl onze stem er naar hunkert om vrij te klinken.
Alles wat we tegenkomen in het proces om onszelf vrijer te maken, of het nu vreugde, schaamte, angst, verdriet, weerstand, boosheid of iets anders is, krijgt ruimte om mee te klinken.

Onze stem is een directe toegang tot onze ware Essentie. Je zou het ook ‘kern’ of ‘Ziel’ kunnen noemen.

We komen samen in een kleine groep. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. We gaan aan het werk met ‘de stem’ (soundhealing, stembevrijding, mantra’s), sharings, empathie, beweging/lichaamswerk, contactoefeningen. Vooral veel stemwerk. Denk aan ritmes, jebberzang, duo-oefeningen en ook solo-zang (dat laatste; daar werken we naartoe).

Elke avond staat een ander thema centraal. De 1e keer maken we kennis met elkaar en is het thema:  ‘Je  welkom voelen.’ De weken erna komen thema’s aan bod zoals: dankbaarheid, vertrouwen, openheid, etc. Afhankelijk van wat er leeft in de groep zullen de thema’s zich aandienen voor het verloop van de cursus. Gekeken wordt naar wat er op dat moment leeft in de groep. Waar wil expressie aan gegeven worden.

Voor wie

De cursus ‘Zingende Essentie’ is bedoeld voor mannen en vrouwen die:
> het verlangen voelen zichzelf vrij tot expressie te brengen.
> zich verbonden willen voelen. Met zichzelf en anderen.
> stress, blokkades of bepaalde overtuigingen willen loslaten.
> uit hun hoofd en meer in hun lijf willen komen.
> angst/schroom willen loslaten om hun stem te laten horen of ruimte te durven innemen.
> zichzelf via ‘de ander’ willen ontmoeten.
> zich energiek, levend, ‘wakker’, geaard, geinspireerd willen voelen.
> een verdiepingsslag willen maken. Wie ben ik werkelijk en hoe klink ik dan.

Stemervaring is niet nodig. De bereidheid om jezelf en de ander al zingend te ontmoeten is voldoende.

Deze cursus is geen therapie. Wel kan het zijn dat er iets in jou geraakt wordt. Dat er dingen in je leven geheeld worden. Klank is een krachtig medicijn.

Als je twijfelt of deze cursus voor jou bedoeld is, neem dan contact met me op. Dan kunnen we samen kijken of dit iets voor jou is, op dit moment in je leven.

Praktische informatie

– 8x op een dinsdagavond van 19.30-21.30 uur. Van dinsdag 30 oktober t/m 18 december 2018
– Locatie: Het Koorenhuis, Prinsengracht 27, Den Haag.
– We werken in een kleine groep waardoor er voor iedereen ruimte is voor individuele aandacht. Minimaal 6, maximaal 10 mensen.
– Kosten €200
– Inschrijven door een mail te sturen met je naam, emailadres + telnr naar info@connectingsounds.nl Je ontvangt dan een mail van mij met meer informatie. Na betaling ben je verzekerd van een plek in de cursus.