Zelfliefde ugrade

“Ik ben Femke…en ik kom uit de kast.” Met die woorden kwam ik op 21 oktober 2016 met onderstaande video naar buiten. Ik worstelde mezelf door een laag van schaamte heen, voordat ik dit deed. Mijn hoofd vond het namelijk ‘niet cool’ om naar de buitenwereld deze boodschap uit te spreken. “Zullen mensen mij wel goed begrijpen of word ik hierop afgerekend?” “Als ik zo open ben, vinden mensen mij dan nog wel professioneel?” “Gaan mensen mij nu alleen nog maar zien als ‘onzeker’ of kunnen ze het hele plaatje zien?”Dat soort gedachten kwamen langs.

In deze video deel ik mijn kwetsbaarheid over iets waar ik al 30 jaar mee worstel. En ik deel met anderen, dat ik het vanaf die dag anders ging doen.

Heel veel steunende reacties mocht ik ontvangen. Zoveel mensen die het verlangen herkenden, en ook de angst om zichzelf te laten zien. Ik wist het al, maar het werd bevestigd. Collectief ligt er een taboe op het uitspreken van het feit dat we niet onvoorwaardelijk van onszelf houden.
Ik startte diezelfde dag een FB groep om elkaar te inspireren en ondersteunen op dit Pad van Zelfliefde. Prachtige dingen worden sindsdien gedeeld in deze groep. Vanuit openheid, kwetsbaarheid en vanuit de intentie om elkaar te helpen. Een groep waarin we onszelf openstellen om (meer) van onszelf te houden. Zo vermenigvuldigt de Liefde zich en dragen we bij aan een mooiere Wereld.

Als jij ook (meer) van jezelf wilt houden, precies zoals je nu bent (en negatieve woorden en gedachten over jezelf los wil laten) dan ben je van harte welkom in de FB groep Zelfliefde upgrade’

“Het grootste cadeau wat een mens zichzelf (en daarmee: ook een ander!) kan geven, is het cadeau van zelfliefde”

(Femke Zwart – 21 oktober 2016)