Mustang Sally

Sinterklaasavond… terwijl half Nederland de pakjes uitpakt, sta ik voor het eerst sinds 13 jaar weer op een groot podium te zingen met een band. Later besef ik me dat het geen 13 jaar geleden is dat ik  zong met een band. Nee, ‘slechts’ 7 jaar geleden. Ik was even het eindlied vergeten, wat ik met een band zong tijdens de ‘Lead & Backing vocals’ cursus in 2007. How can I forget WONDERWOMAN?!! 🙂

Nu in 2014, na jaren stemexpressie alleen of met mensen samen (vrije klankimprovisatie), mantrazingen of (eigen) liedjes spelen met een gitarist, stijg ik het podium weer op om met een echte band te spelen. In mijn eigen hometown in het plaatselijke poppodium de Peppel in Zeist, tijdens de open jam sessie. Klassiekers zingend als ‘Mustang Sally’,  ‘Stand by me’ &  ‘Summertime’.

Mijn 1e open jamsessie ever…met alleen maar muzikanten die ik niet ken. Hoe het was?

Chaotisch soms haha. Halverwege erachter komen dat je het nr wat je zingt eigenlijk niet echt kent 😉 Muzikanten die samen met mij moeten zoeken (wat heel normaal is bij een jamsessie)  en waarbij je dan muzikaal af en toe faliekant de bocht uitvliegt.

De belangrijkste vraag: was het leuk?

JAAAAAAAAAAAAAAA! Doordat ik me via stemexpressie heb ontwikkeld in mijn zang en zingen veel breder ben gaan zien, voorbij ‘perfecte’ noten en de ‘perfecte’ timing, kon ik lachen om mijn ‘foutjes’ en volop genieten.

Tof om soul/jazz klassiekers te zingen met super goeie muzikanten. Mijn muzikale hart is weer verder geopend en ik sta te popelen om met een eigen band/vaste muzikanten eigen muziek te gaan maken.

Laat die ambitieuze professionele toffe muzikanten maar op mijn pad komen. Ik ben er klaar voor!

Zingen is zo leuk. Dat zou toch ieder mens moeten doen! 😉

Comments

  1. Een ware held om na zoveel jaar gewoon dat podium op te klimmen. Goed gedaan hoor!!

  2. Hee lieve Femke!
    Super, gewoon doen, you did it 🙂 lekker van genieten. Namaste.

    Liefs

    MArjan

Speak Your Mind

*