Stemexpressie

Binnen Connecting Sounds wordt er voornamelijk gewerkt met klank – volgens de methode van Stemexpressie – (naast beweging/lichaamswerk). Andere termen die je wellicht tegenkomt in Nederland, zijn Stembevrijding , Soul Voice methode en klankheling.

Wat is stemexpressie?

Stemexpressie is een vorm van vrije expressie waarbij je met je eigen stem klanken zingt. Hierbij gebruik je je eigen lichaam als ‘klankkast’. Voordat we klank maken doen we eerst simpele fysieke oefeningen. Zodat je meer in verbinding komt met je lijf en je gedachten kalmeren. Dit maakt het makkelijker om klanken als vanzelf te laten ‘ontstaan’ in plaats van dat je deze bedenkt met je hoofd. Het gevolg hiervan is dat je bij diepere lagen van jezelf komt, voorbij je Ego, voorbij beschermingsmechanismen. Natuurlijk kom je in dit proces dingen tegen: weerstand, schaamte, verdriet, ontroering, vreugde, etc. Alles wat je tegenkomt tijdens het klinken/zingen, mag je meenemen in je klank.

Voordelen van stemexpressie

Stemexpressie zorgt voor:

  • ontspanning: het helpt jou emotionele, fysieke en/of mentale blokkades los te laten (stress, spanning, vermoeidheid, etc)
  • heling: door contact te maken met oude pijn, deze te erkennen en te laten klinken komt er beweging en ruimte voor iets nieuws
  • vrijheid; door je eigen stem te laten klinken
  • verbinding: met je gevoel, je lichaam, met wie jij werkelijk bent.
  • vreugde: waardoor je meer kunt genieten van jouw stem, jouw manier van zingen
  • in contact komen met je levensenergie: met wie jij in de kern bent. En je gaat moed en vrijheid voelen om vanuit jouw kern te leven.

Wat er in beweging kan komen in jezelf, kan je lezen in mijn blog ‘de kracht van klinken’.

Het gaat er bij stemexpressie niet om hoe je klinkt. Het gaat erom dat je klinkt. Dat je je stem laat horen. Daarbij kan je zomaar ontdekken dat het heerlijk is om je stem te laten klinken! Daarnaast werkt stemexpressie ook helend en bevrijdend.

Ik bied stemexpressie aan op individuele basis en in de vorm van workshops.

 Klik hier om ervaringen te lezen van vrouwen die hebben deelgenomen aan workshops en/of individuele sessies.