Sister & Brother Soundcircle

sister-brother-soundcircle-omslagfoto-v4
We are all one.

Collectief is er pijn en angst. Zowel bij mannen als bij vrouwen om in werkelijke verbinding met elkaar te gaan. Ik zie ook een gedeeld verlangen. Om het hart (weer) naar elkaar te openen. Om wezenlijk elkaar lief te hebben (ook al weten we niet altijd hoe dat ‘werkt’). Om onze overeenkomsten en verschillen te koesteren en elkaar te steunen. Een verlangen: om in zachte kwetsbaarheid bij elkaar te kunnen zijn en ons veilig bij elkaar te voelen.

Wat is de ‘Sister & Brother Soundcircle’?

In deze Soundcircle scheppen we ruimte om elkaar te ontmoeten. In waarachtigheid. Gezamenlijk creëren we een Energie waarin we elkaar ontvangen, waarin de Liefde kan stromen. Van Sister tot Brother en vice versa. Dit doen we door te improviseren met klank, simpele contact(-klank) oefeningen en het zingen van mantra’s. We zingen met én voor elkaar. We geven klank aan dat wat ruimte wil krijgen: ons verlangen, angst, pijn, liefde, etc.

Voor wie?

Voor de man/vrouw die:
– liefdevol samenzijn zoekt met andere mannen & vrouwen. Een samenzijn waarin veiligheid, elkaar steunen, respect en authentieke verbinding centraal staan.
– ernaar verlangt het hart te openen naar Sisters & Brothers.
– zijn/haar stem wil ontdekken of bevrijden.
– zich veilig wil voelen, thuis wil komen bij zichzelf.

Over Sister- & Brotherhood

Al jarenlang volg ik trainingen en workshops en sinds ongeveer 2 jaar heb ik ervaren wat Sister- & Brotherhood ‘in de kern’ betekend. Als mannen en vrouwen elkaar kunnen ontmoeten vanuit authenticiteit en vanuit een verlangen naar verbinding dan is dit enorm helend. Dit vraagt zowel bij vrouwen als bij mannen om bewustzijn. En de bereidheid om voorbij projecties, afweermechanismen en (collectieve) overtuigingen je hart te openen naar de ander. Ook op momenten wanneer dit enorm kwetsbaar voelt.

Tijdens deze Soundcircle staat Sister- & Brotherhood als uitgangspunt voorop. Elkaar zien als mens. Een mens wat net als jij liefde, waardering en warmte nodig heeft. Een mens wat kwetsuren heeft opgelopen in zijn/haar leven, net als jij. Elkaar daarin zien en erkennen is een belangrijke stap naar heling en vrijheid, om volledig jezelf te zijn, in contact met een ander.

Praktisch

Tijdens de ‘Sister & Brother Soundcircle’ komen we samen rondom het vuur in de Blauwe Tipi in Utrecht. Data:
– In 2016: donderdag 13 oktober, 10 november en 8 december (elke 2e donderdag v/d maand).
– In 2017: op dit moment zijn er nog geen nieuwe data gepland.
Inloop vanaf 19.30, we starten om 19.45 uur en zingen tot ongeveer 22.15 uur. Zie de agenda voor meer details.
Je kunt gratis parkeren op de Kapelweg (dat is voordat je de hoek omgaat naar de Kapeldwarsweg, waar het kerkje staat> Bij het kerkje zijn parkeerplaatsen maar die zijn bedoeld voor de mensen die daar wonen). Indien je met het openbaar vervoer komt, is het handigste om de trein naar Utrecht Overvecht te nemen. Van daaruit is het ongeveer 15 minuten lopen richting de Tipi, vlakbij Fort Blauwkapel (je neemt het fietspad parallel aan het spoor, aan de kant van Overvecht). Er is een bushalte in de buurt van Fort Blauwkapel. Vandaar daar is het ongeveer 7 minuten lopen.

Enkele reacties van eerdere cirkels:

Wat mij inspireert aan Femke is, hoe dicht ze bij zichzelf is, en hoe ze in het moment woorden geeft aan wat er in haar omgaat. En, ik geniet van haar stralende aanwezigheid voor de groep, daar krijg ik energie van!”
(Sofie Bakker)

Femke zet een sfeer neer die je uitnodigt. Je uitnodigt om te komen. Je uitnodigt om je stem te laten horen en je uitnodigt om je in de muziek te verbinden. Connecting Sounds: ze doet de naam van haar bedrijf eer aan! Opvallend en fijn vind ik de aandacht die ze heeft en geeft. Aandacht voor de setting en entourage, aandacht voor mij als deelnemer en aandacht voor het creëren van verbinding tussen mensen. Ik zou zeggen: kom en ervaar zelf!”
(Ruben Verkroost)

“”T was mooi, want mijn hart kwam open. Ik was blij. Ik kwam tot de ontdekking dat zingen dus echt jezelf ook weer terug brengt naar jezelf. Want dit hielp mij om uit die vliegmodus te komen!! Ik kwam weer thuis bij mezelf. Dank je wel Femke.” (Shafya Jagoe)