Sumaya Femke

Ik heb me lange tijd onveilig gevoeld op de wereld, onveilig in mijn eigen lijf en onveilig om mijn unieke stem te laten klinken.

Als hooggevoelig meisje ervaarde ik de wereld vaak als verwarrend. Ik besloot ‘in mijn hoofd’ te gaan leven om me staande te kunnen houden. De rest van mijn lichaam dissocieerde ik van.

Als jong meisje werd ik gepest met als gevolg dat ik me in ging houden. Ik hield mijn mond in de klas en probeerde mezelf ook ‘onzichtbaar’ te maken. Door bijvoorbeeld achterin de klas te gaan zitten om maar niet gepest te worden (wat natuurlijk niet werkte).
Op latere leeftijd manifesteerde het zich bijvoorbeeld tijdens vergaderingen. Dan hield ik mijn mond terwijl ik wel degelijk een mening had over zaken. Mijn angst voor afwijzing was destijds groter dan mijn moed om te spreken.

Hoe ik mezelf ben gaan helen

Sinds 2005, via emotioneel lichaamswerk, stemwerk, plantceremonies, dans, tantra, vrouwenwerk, verbindende communicatie en diverse andere methodes leerde ik me veilig voelen in mijn lijf, veilig voelen om mijn stem te laten klinken en mijn mind te verruimen. Vele laagjes aan ‘ruis’ en ‘stof’ heb ik de afgelopen 14 jaar afgepeld.

Sinds 2009 ben ik me gaan verdiepen in authentieke expressie. Ik heb 5 jaartrainingen gevolgd op het gebied van stem/communicatie. Bij Nestor Kornblum en Michele Averard (Association of Soundtherapy), Academie voor Stembevrijding en 2 jaartrainingen bij Marius Engelbrecht (stemexpressie). Daarnaast verdiepte ik me in verbindende communicatie o.a. door een jaartraining bij Yoram Mosenzon te volgen.Ā Zo maakte ik van mijn pijn, mijn grootste kracht.

Gaandeweg de jaren werd ik opener en vrijer. Om mijn eigen Pad in het leven te lopen, mijn waarheid te spreken en te durven zingen. Wel handig als je van binnen weet dat er een zangeres in je schuilt šŸ˜‰

Mijn missie

Ik gun het elke vrouw om zich vrij, veilig en krachtig te voelen in het leven. Ook als ze haar stem gebruikt! Of het nu om zingen of spreken gaat.

Als stemcoach help ik jou in contact te komen met je authentieke stem zodat je makkelijker je grenzen en waarheid durft te spreken en vrijuit durft te zingen. En daar nog van kan genieten ook! Het voelen toelaten in je fysieke lichaam is onderdeel van het proces.

Als zangeres/soundhealer help ik mensen hun Essentie te her-inneren door bezielde muziek aan te bieden die raakt in het hart.

Liefs,
Sumaya Femke