Meer informatie over vrouwencirkels

Een vrouwencirkel is een plek waar vrouwen samenkomen. Om met elkaar te ZIJN. Een plek waar je kunt delen, huilen, lachen, troosten, genieten, spelen, leren, inspireren, schreeuwen, dansen, zingen. Een plek waar je je kunt opladen met vrouwenenergie. Een plek om thuis te komen. Zusterschap.

Plaatje van vrouw met verschillende kleurlagen

Uniek én herkenning

De kracht van een vrouwencirkel ligt voor mij in het ervaren van je eigen uniekheid en tegelijkertijd voelen dat je zoveel gemeenschappelijk hebt met andere vrouwen.

Er loopt geen enkele andere vrouw rond op deze wereld die precies hetzelfde is als jij. Elke vrouw heeft kwaliteiten, talenten, gevoelens, angsten, onzekerheden en uiterlijke kenmerken die haar maken tot de vrouw die ze is.

Tegelijkertijd hebben vrouwen op dieper niveau heel veel met elkaar gemeen. Op bijvoorbeeld fysiek niveau (bijv. onze scheppingskracht om nieuw leven te creëren) of emotioneel niveau (empathisch vermogen, zorgzaamheid). Ons brein werkt ook anders dan bij mannen.

Het is heel fijn, ondersteunend en in sommige gevallen ook geruststellend om je te beseffen: ‘ik ben niet alleen.’

Verschillende vrouwencirkels

Vrouwencirkels bestaan er in allerlei vormen. In mijn vrouwencirkels werk ik met verschillende werkvormen en vanuit verschillende invalshoeken. Ik geloof dat de manier waarop vrouwen plezier beleven, leren en verbinding maken met zichzelf of de wereld om hen heen uiteen kan lopen. Bij de ene vrouw past beweging. Een ander voert liever gesprekken terwijl de 3e vrouw meer heeft met muziek of massage.

Wat in elke vrouwencirkel terugkomt is stemexpressie, in de vorm van een deelronde. Daarnaast doen we bijvoorbeeld stemexpressie oefeningen, zingen, bewegen, contactoefeningen, massage, creatieve opdrachten, verbindende communicatie, een kaart trekken, meditatie, etc.

Ik kijk in het moment, wat past en goed voelt. Soms werk ik met een specifiek thema, andere keren staat dit helemaal open.