De Kunst van Jezelf Liefhebben

     

Tijdens de cursus ‘De Kunst van Jezelf Liefhebben’ gaan we in een kleine intieme groep vrouwen, in 7 weken onze Zelfliefde bekrachtigen. We helpen, inspireren en steunen elkaar, op weg naar (meer) Zelfliefde!

Van jezelf houden als je een slank en gezond lichaam hebt , als je op je werk floreert, je relaties lekker lopen, het geld makkelijk binnenstroomt; dat is niet zo moeilijk.
Als je het even niet meer weet. Als je ‘fout’ na ‘fout’ maakt en er ‘een potje’ van maakt in je leven. Als je het gevoel hebt dat de grond onder je voeten vandaan zakt. Als je in een ‘diep donker stuk’ zit… dat kan het wat lastiger zijn om van jezelf te houden. Daar komt de uitnodiging om de hoek kijken! Om diep naar binnen te keren en de Zelfliefde van binnenuit te voelen en voeden. Om in uitdagende situaties OOK van jezelf te houden! Om jezelf lief te hebben, in totaliteit. Met al jouw ‘kleuren’ (inclusief je imperfecties, je onvolkomenheden en eigenaardigheden).

Jezelf liefhebben, dat is een ‘Kunst’. Een ‘Kunst’ die je kunt oefenen, als het je niet van nature afgaat. Voor de meesten van ons geldt dat we het niet met de paplepel ingegoten hebben gekregen. Net als fietsen of autorijden kan je leren (meer) van jezelf te houden.

Doel van de cursus

Wil jij:
– jezelf op de eerste plaats zetten vanuit een gezonde basis van zelfliefde?
– je schaduwkanten omarmen?
– diepere intimiteit met jezelf ervaren?
– inspiratie en steun ontvangen van gelijkgestemden?
– meer innerlijke rust ervaren en een gevoel dat je goed bent zoals je bent?
– je grenzen duidelijk(er) voelen en deze durven communiceren naar anderen (stoppen met pleasegedrag)?
– jezelf in liefde ontvangen, thuiskomen bij jezelf?

Van harte welkom bij de cursus ‘De Kunst van Jezelf Liefhebben’.

Er loopt geen enkel ander mens op Aarde rond die precies is zoals jij. Hoe gaaf is dat?!!!

Voor wie is deze cursus

Deze cursus is voor jou vrouw. Jij die verlangt naar meer Zelfliefde en commitment wilt geven aan het proces om meer van jezelf te houden (omdat je deep down weet dat je het waard bent! Onderling, als ‘Sisters’, steunen we elkaar ook in dit proces.

Voor wie is deze cursus niet

Deze cursus is niet bedoeld voor vrouwen die:
– ernstige psychische klachten hebben. Daar ben ik niet voor opgeleid en daar is 1-op-1 begeleiding voor nodig. Ik verwijs je dan graag door naar een psychiater of psycholoog.
– geen verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen levensgeluk en ervoor kiezen te blijven hangen in slachtoffergedrag.

Indien je twijfelt over deelname, neem dan contact met me op. Dan hebben we een gesprek met elkaar en komen we er snel genoeg achter of het kloppend is om mee te doen.

Werkvormen
 We duiken in het proces van voelen en ervaren. Er zal o.a. worden gewerkt met stemwerk (stembevrijding en mantrazang), lichaamswerk, beweging, aanraking, contactoefeningen, sharing, schaduw- en schaamtewerk, verbindende communicatie & empathie oefeningen (‘jakhalsenfeestje’), innerlijk kindwerk en schrijfopdrachten.

De cursus is tweezijdig:
– enerzijds doen we oefeningen om pijnstukken uit het verleden te helen.
– anderzijds richten we ons op de toekomst en creeren we nieuwe ervaringen die een nieuwe imprint in ons systeem creeren waarmee onze Zelfliefde wordt bekrachtigd.

Begeleiding

Deze cursus wordt gefaciliteerd en liefdevol begeleid door Sumaya Femke (1977). Sumaya Femke is oorspronkelijk opgeleid als cultureel maatschappelijk vormer (wat zich richt op veranderingsprocessen in ‘de mens en maatschappij’) en Algemeen Sociaal Wetenschapper. Vanaf 2005 begeeft ze zich op een bewustwordingspad waarbij ze ervaring heeft opgedaan met o.a. stemwerk, emotioneel lichaamswerk, dansexpressie, familie-opstellingen, verbindende communicatie, energiewerk (intuïtieve ontwikkeling, chakra, aura’s), plantceremonies, Osho meditaties, gestalttherapie, ademwerk, innerlijk kindwerk, vrouwenwerk, tantra en massage.

Ze inspireert graag mensen te leven vanuit hun Essentie. Sumaya Femke is een vrouw die haar eigen Pad heeft gezocht en gevonden in het leven. Ze heeft veel innerlijk werk verricht om haar gevoelens van onwaardigheid om te vormen naar een meer gezond zelfbeeld (als gevolg van een jeugd waarin ze gepest werd op school).

Recensies
“Femke is een vrouw die met aandacht en compassie kan kijken naar wat er in de groep gebeurd en past hier haar acties op aan. Zij kijkt naar wat er gebeurd in de groep en doet wat op dat moment passend is en aansluit op wat er nodig is. Juist door de stiltes niet in te vullen kon er bij mij verdieping ontstaan van wat er naar boven kwam tijdens de workshop. Dit heb ik als heel prettig ervaren. De afwisseling tussen actie, verdieping en stilte waren mooi! Dank je wel!”
Lieve groetjes”
(Caroline Schmitt)

“Hoi Femke, ik heb je enkele keren ook persoonlijk ontmoet en je raakte me. Waarom? Omdat jij gewoon wilt zijn wie je in wezen bent. Jij hebt het lef om te zoeken, te vinden en te zijn. Door je openheid kun jij mensen motiveren om gewoon zichzelf te durven laten zien. In hun kwetsbaarheid, hun angst, hun vreugde, alles is oke. Heel veel succes mooi mens met wat je uit wilt dragen. Laten we daar op klanken, euh, klinken.”
(Carry Geukens)

Vanwege de veilige ‘setting’ en de open en waarderende houding van Femke voelde ik onmiddellijk de ruimte om mezelf te zijn en me te laten horen.
(Judith)

“Femke heeft me meteen gegrepen tijdens onze eerste ontmoeting. Haar zuiverheid, transparantie, zelfinzicht en creativiteit inspireren me enorm. Ze heeft me doen verwonderen met haar workshop zelfexpressie. Ik was opgejaagd en in de weerstand toen ik aankwam en ging weg met een grote smile, ontspannen schouders en totaal ‘in het nu’.
(Loes Berkhout)

Praktische informatie

– Deze cursus is bedoeld voor vrouwen.
– We werken in een kleine intieme groep 7 keer een dinsdagavond van 19.30-21.45 uur. Data: 7 mei, 14 mei, 21 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni en 18 juni 2019. Het is belangrijk dat je er alle bijeenkomsten bij kunt zijn om zo met elkaar een veilige energie in de groep op te kunnen bouwen (mocht je onverhoopt een keer ziek zijn dan is dat uiteraard overmacht, dat kan gebeuren). Essentieel is dat je er de eerste bijeenkomst op 7 mei bij kunt zijn. Dan leggen we een ‘basis’ met elkaar voor de rest van de cursus.
– Locatie ‘Massagepraktijk Losjes in Balans’. Adres: Laan van Meerdervoort 545, Den Haag.
– Groepsgrootte: maximaal 12 personen.
– Dit cadeau aan jezelf kost €225 (vroegboek prijs tot uiterlijk 16 april) of €249 (normale prijs). Tickets via chipta: de link volgt hier. Na inschrijving/betaling ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie per mail.
– Tram 12 en 3 stoppen voor de deur (halte Goudenregenstraat, Den Haag).