Connecting Sounds

Connecting Sounds is niet alleen mijn bedrijfsnaam, maar ook de naam van een van mijn activiteiten. Zie hieronder.

Ben je benieuwd wat we zoal zingen met Connecting Sounds? Klik dan hier.

Op dit moment staat er geen concrete datum gepland voor Connecting Sounds.
Het kan goed zijn dat ik in de winter/lente van 2015 weer nieuwe data ga inplannen.
Blijf op de hoogte via deze website of door lid te worden van mijn FB Connecting Sounds pagina.

Op de FB pagina vind je meer foto’s.

Connecting Sounds, wat is dat?

Connecting Sounds gaat over zingen op een manier die verbinding creëert. Verbinding met jezelf en met anderen. Tijdens Connecting Sounds doen we dit door het zingen van mantra’s en ‘spirit songs’ in verschillende talen. Allen hebben ze gemeenschappelijk dat het eenvoudig is om te zingen. De herhaling in klanken zorgt ervoor dat je van je denken in je gevoel kan zakken.

Naast ingetogen, zingen we ook mantra’s en songs die meer naar buiten gericht zijn. Ontspanning en expressie gaan dan samen.

Wat zijn mantra’s?

Het Sanskrietwoord ‘mantra’ bestaat uit twee lettergrepen: ‘man’ wat betekent ‘geest’ . En ‘tra’ wat staat voor bevrijding. Een mantra is een woord of een verzameling van woorden die je herhalend zingt. Door deze herhaling kan je geest én lichaam tot rust komen. Elke mantra heeft zijn eigen specifieke betekenis en intentie. Als je transformatie in je leven wilt verwelkomen kan je bijvoorbeeld ‘Om asatoma’ zingen. Wanneer je creativiteit, de vrouwelijke kant in jezelf, wilt aanroepen; ‘Djaja djaja devi mata’. Zo bestaan er nog veel meer mantra’s.

Wat zijn spirit songs?

Spirit songs zijn songs die jouw spirit, jouw geest, in een bepaalde bewustzijnstoestand brengen. Veel spirit songs stammen af van de Indianen. Zij gebruiken ze om de spirits (Goden) op te roepen.

De spirit songs die ik in Connecting Sounds gebruik zijn songs die het vuur, de kracht, inspiratie of licht in jou naar boven brengen. Of die ervoor zorgen dat je contact voelt met de aarde. We zingen bijvoorbeeld ‘Mother I feel you under my feet’ , de Native American song ‘ Earth my body’ of ‘Ancient Mother.’

Hoe ziet een middag/avond Connecting Sounds eruit?

We starten met enkele simpele oefeningen om aan te komen en te landen in je lijf. Daarna gaan we zingen. Ongeveer halverwege houden we een pauze.

Ik begeleid op diverse instrumenten waaronder shrutibox, sjamanendrum, oceandrum en ritme instrumenten. Soms werk ik samen met gastmuzikanten. Het ene moment zingen we vreugdevol, expressief. Op andere momenten verstild of traag. Tussendoor zijn we stil. Ons gezang krijgt dan ruimte om na te klinken.

Het maakt niet uit of je ervaring hebt met (mantra) zingen. Het gaat om de ervaring.

 Voorgaande edities Connecting Sounds 2014:

– 15 november 2014, huiskamereditie samen met Nicky Heins, Utrecht.
– 12 juli in Otterlo op JENZ; Je Eigen Natuur Zomerfestival in Otterlo.
– 30 augustus Connecting Sounds op de Levenskunstbeurs in Doorn, samen met Nicky Heins.
– 28 juni, Zeist.
– 31 mei, Zeist.
– 27 april, Zeist.
– 29 maart, Zeist.
-28 februari, Zeist.
– 25 januari, Zeist.

En in 2013:
– 23 november
– 20 oktober
– 22 september
– en meer data in 2013…